Skoleblogs og QR-løb - et fint mix

Et “fastgjort” QR-løb, der tilmed kan lånes ud via SkoleIntra.

12, maj 2015 | 0 Kommentarer

I det følgende beskriver Mikkel Aslak Koudal Andersen, hvordan han har brugt Skoleblogs som rammen for et “fastgjort” QR-løb, der tilmed kan lånes ud via SkoleIntra.

Tanken har været der længe – QR løb er en god måde at få lidt afveksling og bevægelse i undervisningen, men processen har bare været for bøvlet til, at jeg fik det gjort ret meget.

Hele processen med at skabe indhold, generere koderne, printe koder, hænge koder op og lave kort eller spor, som eleverne skulle gå efter – Det var bare for bøvlet. Og så glemte jeg endda også ofte at få pillet koderne ned igen. Det var der til gengæld ind imellem andre, der gerne ville hjælpe med, men nogen gange lidt for tidlig.

Så slog lynet ned! Vi skal have 20 faste koder, som er sat godt og grundigt fast rundt omkring på skolen. Hver kode er tilknyttet en side på en Skoleblog, som lærerne har adgang til at redigere i – det er jo simpelt med uni-login. Til det lavede jeg et fast kort, som kan bruges igen og igen. På den måde er alt forarbejdet lavet en gang for alle, og “det eneste” der skal gøres klar inden løbet, er indholdet bag koderne. Indholdsmæssigt giver det mange muligheder. Til posterne kan der således være alt fra simple tekster, billeder til lydfiler og videoklip med spørgsmål til. Det kunne også være links til andre hjemmesider.

For at undgå, at flere lærere sidder og redigerer samtidig, har jeg oprettet koderne til bookning i PersonaleIntra, så koderne kan bookes i den periode de skal bruges af klassen.

Rent teknisk har jeg brugt en skabelon fra Skoleblogs.dk. Det kan i princippet være hvilken som helt skabelon, da alle sider og kategorier alligevel skal slettes. Derefter opretter jeg 20 sider og sørger for at fjerne menulinjen, så eleverne ikke kan bladre rundt mellem alle posterne, når de er ved den første post. Det er sådan set det.

Tilbage er der bare at gøre kollegerne til redaktører, så de kan fylde indhold på siderne.

Et minus er at det gamle indhold skal slettes, når en nyt løb skal laves. Men det er ikke værre end at indholdet kan kopieres over i et andet dokument, så det kan genbruges igen en anden gang.

srv5