PLC-modul: Lav din egen Læseraket med IBIS og Book Creator

af | 2 Kommentarer

Bøger og opgaver til Læseraketten 2018 er udkommet. I år er der fokus på “børn på flugt”, og vi bliver taget med til Jordan. Vi har designet et specifikt modul til Læseraketten, som du kan hente ind på jeres lokale PLC.

I videon ovenfor gennemgår jeg, hvordan du kan hente modulet ind direkte fra dit eget PLC via “Bird Cloud”. Bird Cloud er en fantastisk lille feature, som lader dig hente små moduler med indhold, som passer til dit PLC 4.

For at kunne hente modulet til læseraketten, så skal du tilmelde dig ressourcekanalen “PLC 4 snippets” på Skoletube. Linket finder du her: PLC 4 snippets – ressourcekanalen.

Tilmeld dig kanalen ved at trykke på “Tilmeld dig”:

I kanalen finder du både selve modulet, et forside-spot og et billede til en alternativ nyhed på forsiden. I kanalen vil der løbende komme nye moduler, billeder, spots og meget meget andet, som du kan bruge direkte på din PLC 4 portal.

I det konkrete forløb, som modulet inspirere til, skal eleverne lave deres egen fortælling om et af børnene i årets LæseRaket.

Det skal de gøre med programmet Book Creator på Skoletube, og for at komme godt i gang med opgaven, er der lavet en fin bog-skabelon om hvert barn fra LæseRaketten, som eleven kan kopiere til sin egen samling. Selve PLC 4 modulet ser sådan ud:

Med PLC-modulet til Læseraketten 2018 har vi lavet vores første Bird Cloud modul til PLC 4. Det bliver bestemt ikke det sidste, og du kan glæde dig til rigtig mange flere moduler, og rigtig meget mere Bird Cloud magi, som forhåbentligt vil gøre det nemmere for dig at formidle og vejlede med PLC 4 på jeres pædagogiske læringscenter.

Rigtig god fornøjelse.

2 Kommentarer

 1. Lars

  Hej Uffe

  Ser spændende ud! Har ansøgt om medlemskab til ressourcekanalen. Håber du snart lukker os ind 😉

  • Uffe Sørensen

   Hej Lars

   Beklager, at jeg ikke lige fik trykket i ressourcekanalen med det samme. Det har jeg gjort nu, og alle har adgang.

   God fornøjelse. 🙂

Indsend en kommentar